Veilig Bankieren

Veilig Bankieren controleert de echtheid van websites van bekende online betaalsystemen en banken. De lijst met websites van bekende online betaalsystemen en banken wordt automatisch geüpdatet als onderdeel van de programmadatabases.

Als je de website van een bank opent waarvan het certificaat of webadres niet betrouwbaar is, zie je in de browser een melding van het Kaspersky-programma met het bericht dat de website niet veilig is. Als je de Kaspersky Protection-extensie hebt geïnstalleerd, zie je ook meldingen van het Kaspersky-programma met informatie over de betrouwbaarheid van de website.

Veilig Bankieren inschakelen en uitschakelen

Als je denkt dat bepaalde websites niet zijn opgenomen in de bescherming van Veilig Bankieren of als je de bescherming van Veilig Bankieren wilt gebruiken op websites uit de categorie 'Websites van betaalsystemen en banken', kun je deze websites handmatig toevoegen aan de bescherming.

Een website van een bank, betaalsysteem of online winkel handmatig toevoegen aan of verwijderen uit het beschermingsonderdeel Veilig Bankieren

Belangrijk: meldingen van Veilig Bankieren zijn alleen beschikbaar in browsers waarvoor de Kaspersky Protection-extensie is geïnstalleerd.

Als het Kaspersky-programma het certificaat van een website niet kan controleren

Als je een melding over een probleem bij de controle van een certificaat krijgt, is de authenticatiecontrole van website die je probeerde te openen mislukt. We raden aan dat je deze website niet bezoekt. Voor gedetailleerde informatie over dit probleem en mogelijke oorzaken van het probleem bij de controle van het certificaat raadpleeg je de website van de Klantenondersteuning (Knowledge Base).